maanantai 31. joulukuuta 2012

Hyvää uutta vuotta!

Hyvää uutta vuotta 2013 kaikille!

Se on taas yksi vuosi ohi. Nopeasti tämä aika hujahtaa ihan silmin nähden. Paljon olisi rästissä päiviteltävää, joten odottakaa vain. :)

Happy new year!

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Roomboxi, kompassi ja kaulakoru

Jos vaikka teille nyt tässä päivittelisi näitä, jotka on jo edellisessä blogissa esitelty. Siirrän nyt tännekin.
   Eli noin vuosi sitten näillä osallistuin Mystic Diaries-sivun (Vampyyripäiväkirjat-fanisivu) kilpailuun.
  Ja ne, jotka eivät edellistä blogiani ole lukeneet, varmaan haluavat (ja muutamista tiedänkin, että haluavat) nähdä nämä.
   Tämän roomboxin seinähän on jo vilahtanut postauksessa, jossa päivittelin kukkakuvia tänne.

/Now I introduce works I did for Mystic Diaries's competition about year ago.

Ennen kuin pääsin mitään tekemään täytyi kaikista tulleista jaksoista yrittää pysäytellä ja nappailla kuvia ja niiden avulla alkaa sitten koko boxia suunnittelemaan.
























Tässä yleiskuvaa.  Boksi on tehty niin, että neljälle (lattia+ kolme seinää) pahville liimasin noita Bilteman sytyketikkuja. Ikkunalle jätettiin oma kolonsa. Seinille väsäsin pahvista ruskeat paneelit ja muuten tuputtelin valkoista maalia seiniin saadakseni rösöisen oloisen pinnan.
     Huonekalut ovat balsaa, sängynpeitteet tehty oikeasta lakanasta, kirjat ovat balsaa ja kannet tulostettu, vihreä maljakko hyllyssä on Larissalta ostettu.

/This is a miniature roombox of Stefan's room inspired by the tv-show The Vampire Diaries. It is made of wood, acrylic paint, cardboard, fabric, paper, etc.

















Lähikuvaa sisäseinästä. /Close-up of the wall.































Ulkoa seinät näyttivät tältä. Takaseinää en viitsinyt alkaa koristelemaan tiilillä, koska eivät ne kuitenkaan näkyisi. Otin Lundbyn tiiliseinien tekoon tästä mallia. Tosin tämän tein vähän vaikeammalla tavalla.
     Ensin sekoitin sopivan värin akryylimaaleista ja annoin tarkoituksella värin jäädä hieman epätasaiseksi. Leikkasin kaikki tiilet ja aloin yksitellen liimata seinään kiinni. Kun tiilet olivat seinässä, pienellä siveltimellä jokaisen välin käsin maalasin valkoisella akryylimaalilla. Tähän kului aikaa kyllä runsaasti. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen. Reunoihin vielä leikkasin ja liimasin muutamat rimat. Ikkunan kohdalle ulkopuolelle maalasin, leikkasin ja liimasin rimat myös.

/Outer walls are like this. Bricks are made of cardboard and painted. I glued them against the wall and every single spacing I painted one by one with my own hands. It took some time but I'm happy at the results.
























Ikkuna on jostakin paketista leikattua muovia, balsaa ja ikkunakalvoväriä. Ikkunakalvovärillä piirtelin nuo kuviot "lasiin". Balsasta leikattuihin listoihin mattoveitsellä varovasti viiltelin pienet urat, jotta sain ne ikkunaan kiinni.
    Verhotanko on ihan vain maalattu cocktailtikku. Verhot on jostakin vanhasta sängynpeitteestä, jonka kangas oli jo heikentynyt ja se oli vielä sopivan värinenkin. Liimalla kovettelin niitä vähän jonkinlaiseen muotoon.

/Window is plastic and wooden. Curtains are made of old fabric and I glued them to have some shape.
























Pöydällä on vähän sarjasta tuttuakin tavaraa. Kynttilänjalka on helmistä ja rautalangasta kasattu ja kynttilät balsaa ja ompelulankaa. Kolmen kynttilän alustana on vanhan rannekellon takaosa. Muutama vanha kirje pöydällä sekä Stefanin säästämä kuva Katherinesta vuodelta 1864 (sarjaa katsoneet tietävät). Stefanin vanha päiväkirja pöydällä, jonka sivut paperia, jotka värjätty kahvilla (kuten vanhat kirjeetkin), kannet ovat nahkaa. Vampyyrikompassikin löytyy Stefanin pöydältä. Se on tehty helmistä, paperista, ompelulangasta ja kynällä piirrelty sekä värjätty kauttaaltaan tussilla.

/Candles are made of wood and yarn. There is a picture of Katherine and some old looking letters on the table. Stefan's Diary is made of leather and paper. Vampire compass is inspired by the show's vampire compass. It's made of pearls and paper.

























Pari lähikuvaa vielä pöydän tavaroista. /Close-ups.
















Sängyllä on vielä yksi tekemistäni Vampyyripäiväkirjat-kirjoista.  

/This little Vampire Diaries-book I did is on the bed.

















Samaan kilpailuun tein myös tämän kaulakorun. Korpin kuva nyt vähän epäonnistui. Taustana on jokin osa, jonka ostin markkinoilta, tekstin sekä kuvan tein paperille ja vielä muovia päällä suojaamassa.

/I did this neckless for the competition too. 
























Jo mininä esiintynyt vampyyrikomppasi ihan 1:1 koossa, tämäkin oli kilpailua varten. Satuin joiltain markkinoilta löytämään jonkun osasen, joka oli täydellinen pohja tälle kompassille ja idea lähti. Paperille piirtelin kuviot, nuoli on rautalankaa, liimaa sekä ompelulankaa, muovia päälle ja vielä ikkunakalvovärillä yksi kuvio ja paikalleen liimaus. Edelleen on kesken, koska ei ole löytynyt sopivia osia viimeistelyyn. Ja tähän mennessä olen jo ehtinyt tuosta takakannessa olevan muovikohdan (ei näy kuvassa) hajottaa... Täytyy jotakin sinne keksiä, kun puolet paloista sinkosivat löytämättömiin. Onneksi takakansi, eikä se edes kuulu koko juttuun.

/And you already saw miniature version of this vampire compass but here it is in 1:1 measure. It is not ready because I haven't find right peaces to finish it. And I have already broken the back of this... but it's okay if I get it fixed somehow.

Sarjaa katsoneille näistä löytyy ehkä enemmän ymmärrettävää. En nyt ala kaikkea selittää, koska täytyisi selittää paljon, eikä ne teitä kaikkia välttämättä kiinnostaisikaan.

/Those who have watched the show might understand better.

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Lahjoja

Tässä nyt vähän kuvia ystäville tekemistäni lahjoista. Paketitkin yritin jotenkin hienosti tehdä. Näihin tuli idea muutamaa päivää ennen kuin lahjat piti antaa, joten nopeasti väsäsin.
    Tein myös pikaisesti yhtenä päivänä naapurille joulukortin.
























Kortti näytti siis tältä. Merja, kun oli lähetellyt joulukalenteriluukkujaan oli hän mukaan laittanut vähän muuta juttua ja niistä sitten tähän korttiin käytin tämän hahmon. 
/This card I did quickly the other day for my neighbour.



















Paketit yhteiskuvassa. Kolme vaaleanpunaista ja kaksi sinistä.
/All five christmas gifts that I did for my friends.























Tämä on se alkuperäinen, joka minun oli vain tarkoitus tehdä.
/The original one that I was supposed to do only.














































Minulta näitä tonttutarroja oli viime vuodesta jäänyt ja, koska tänä vuonna en tehnyt joulukortteja niin käytin tarroja näihin muutamaan.
/ Pinks ones.














































Ja ne siniset löytyivät tuosta. /Blue ones.

Ja sisällöt:























Siihen, joka oli pelkästään tarkoitus tehdä, tein tämän avaimenperän.
/For the original one I did this keychain.
























Loppuihin neljään väsäsin kaksi joulukuusta, joissa hakaneulat sekä kaksi pientä lumiukkoa. Näihin ideat ja ohjeet olivat täältä kuusiin ja täältä lumiukkoihin.
/For the rest four I did these. Christmas trees idea is from here and for those felt snowmans from here.

tiistai 25. joulukuuta 2012

19.-25. luukut

Joulukalenteri on siis päättänyt. Tänään sain vielä avata yhden luukun, joten minulla joulukalenteri kesti 25 päivää. Mitenköhän sitä nyt osaa olla, kun ei ole joka aamu luukkua, jonka avata? Ensi vuonna sitten varmasti uudestaan. Vielä kerran kiitos kaikille luukkuja kanssani vaihtaneille!
/This year's advent calendar has ended. I got to open little present today too. 
























19.12. Anjan paketista paljastui nalle ja seinävaate. Kiitos! /19.12. Anja sent these.
























Molemmat näköjään laitoimme nallet, koska minun paketista Anja löysi nallen sekä pehmeän maton. /Looks like we both sent teddy bears. Because I sent teddy bear and a carpet.

 






















20.12. Helenalta tuli maalaustarvikkeita. Kiitos! /20.12. Helena sent some painting materials.
























Minulta lähti puu, joka on tehty oikeista pensaan oksista. (samalla tyylillä kuin halloweeniksi tein koristepuita) /I sent a tree.
























21.12. oli Tuikulta. Paketista paljastui helmistä tehty kukka, tuohikori sekä pöytäliina. Kiitos! /21.12. Tuikku sent these.

 






















Tuikku sai pari leivosvuokaa sekä piparimuotin. / Tuikku got these from me.
























22.12. Mariannelta tuli sängynpeitto sekä tyynyjä. Kiitos! /22.12. these are from Marianne.
























Myös 22. päivä sain avata luukun Saaralta (Pieniä unelmia). Häneltä sain nauhoja ja nahan palan ja nauhan, johon nämä oli paketoitu, voi myöskin käyttää. Kiitos! /22.12. I also got present from Saara (Pieniä unelmia). These are what she sent.
























22. päivä itse lähetin vain Saaralle luukun. Laitoin puun. / 22.12. I only sent present to Saara. She got a tree.
























23.12. oli Saaralta. Häneltä tuli joululevy, jouluherkkuja sekä kolme pulloa juomaa. Kiitos! /23.12. was from Saara. These are what she sent.

 






















Itse laitoin hänelle kakkutelineen/-alustan sekä kimpun tulppaaneja. / I sent these.
























24.12. oli myös Saaralta. Häneltä tuli seimikuvaelmakoriste ja hieman jouluherkkuja. Kiitos! /24.12. was also from Saara. These are what she sent.

 






















Itse laitoin jouluaaton luukkuun itse maalaamani lintutaulun sekä kannun. / I sent these.

 






















25.12. laitoin itse Saaralle piparimuotin sekä leivosvuokia. Hänen lähetyksestään unohdin kuvan ottaa, mutta yritän muistaa päivitellä sen. /25.12. I sent these. I forgot to take a picture from Saara's present but I'll update it later.


maanantai 24. joulukuuta 2012

Joulukalenterificci - 24.12.

Viimeistä viedään. Nopeasti on tämä kuukausi mennyt ja on siis aika tämän ficin viimeiselle osalle. Tämä päättyy kokonaan sitten tähän, eli jatkoa ei ole luvassa. Mitä olette mieltä lopusta?

Taas käytin biisien sanoja ja ne on kursivoitu. Järjestyksessä:

Antti Tuisku - Joulun tähti
Antti Tuisku - Kaunein unesi
Antti Tuisku - Lämmin lumi peittää maan
Antti Tuisku - Pois

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Luku 24

        Damonin päähän juolahti jokin muisto ja hän säntäsi ulos, mutta kohta hän juoksikin takaisin sisään: ’’Kukaan ei tainnut huomata Katherinen lähtöä?’’
’’Mitä? Minähän tainnutin hänet!’’ Bonnie huusi.
Kaikki paitsi Jenna ja Alaric juoksivat pihalle ja huokasivat helpotuksesta huomatessaan Klausin yhä makaavan maassa lähes kuolleena.
’’Vien Klausin pois’’, Damon ehdotti, nosti Klausin olalleen ja lähti.
’’Minun on paras palata Mattin luo’’, Caroline sanoi ja lähti myös.
’’Pärjäättekö?’’ Bonnie kysyi ja saatuaan vastauksen hänkin lähti.
Stefan ja Elena palasivat takaisin sisälle ja tiesivät, että heidän täytyisi kertoa Jennalle kaikki.

        Seuraavana päivänä Jenna oli jo toipunut ja Alaric lähtenyt. ’’Minne muuten John on kadonnut?’’ Elena kysyi ja katsoi Jennaan. ’’Ihan sama. Tänään on jouluaatto, joten ei välitetä siitä miehestä’’, Jenna vastasi tylysti. ’’Eli… et ole vihainen siitä, että olen salannut sinulta kaiken…?’’ Elena kysyi varovasti. Jenna kaatoi itselleen kahvia ja katsoi Elenaan: ’’No, olenhan hieman vihainen siitä, että valehtelit, mutta onhan se suuri salaisuus. Nyt myös ymmärrän miksi Alaric ei voinut kertoa vaimostaan.’’
 Heidän keskustelunsa keskeytyi, kun oveen koputettiin. ’’Tuo on varmaan Stefan’’, Elena sanoi iloisesti ja meni avaamaan oven.  ’’Hei!’’ Elena aloitti hymyillen, mutta nähtyään kuka oven takana oli, hymy hyytyi, mutta hän ei ollut vihainen, ’’Damon…’’
’’Huomenta ja hyvää joulua!’’ Damon tervehti hymyillen.
’’Mitä sinä täällä teet?’’ Elena kysyi ja toivoi Damonin lähtevän.
’’Tulin vain pyytämään sinua Grillille.’’
’’Odotan Stefania.’’
’’Tule nyt vain. Olen varma, että hän tulee sinne.’’
Damonin katse sai Elenan luovuttamaan ja hän nappasi takkinsa ja huusi Jennalle lähtevänsä.
     Mystic Grillille saavuttuaan Elena huomasi paikan olevan jouluisesti sisustettu, sekä taustalla soivan joulumusiikkia:
…rakas, tänä yönä loistaa yksi tähti kirkkaammin yllä talven ihmemaan. Sydämeeni kurkottaa, sieltä mua katselet, oot hetken lähempänä…
Damon tarttui Elenaa kädestä ja veti tämän tanssimaan.
ihoani kosketat, joka joulu uudestaan…
Stefanin saavuttua sisään Elena juoksi Stefanin luo ja jätti Damonin yksin tanssilattialle. Damon katsoi hieman loukkaantuneena Elenaan:
Sulle voisin antaa kaiken, mitä maa päällään kantaa.
Kuun ja tähdet, onnen ikuisen, mutta saat vain pienen lupauksen:
Olisin kaunein unesi.
Tyyny johon painat pääs,
kun maailma huokaa,
sua niin itkettää.
Olisin sateenvarjosi,
pelastus myrskyisen sään.
Se auringonsäde, joka sinut herättää.
Jos et siihen tyydy,
ei voi mitään.
Saat jäädä yksin itkemään.
Sua rakastan ja lupaan piirittää,
kunnes et mitään muuta nää.

Caroline tanssi Mattin kanssa ja kaikki muutkin olivat tanssimassa lukuun ottamatta Bonnieta ja Damonia. Damon unohti sen kuinka Elena loukkasi häntä ja hänen kasvoilleen levisi se sama saalistusilme, jota hän oli käyttänyt ennen uhriensa viettelemiseksi.
’’Soisitko minulle tämän tanssin?’’ Damon kysyi hymyillen tuota viettelevää hymyään, josta ei voinut kieltäytyä ja ojensi toisen kätensä Bonnielle.
      Bonnie pohti hieman. Hänen oli pakko myöntää, että Damon on komea, mutta Bonnie ei silti pidä Damonin luonteesta. Koska Bonnie ei halunnut olla yksin, hän suostui ja tarttui ojennettuun käteen. Damon jäi kohta kuitenkin taas yksin, kun Bonnie lähtikin tanssimaan saapuneen Jeremyn kanssa. Damon päätti käydä istumaan tuolille ja kohta hän kuuli takaansa äänen: ’’Damon, eikö niin?’’
Damon kääntyi ja huomasi Andyn. Naisen, jonka Jenna hänelle joskus esitteli.
’’Kyllä’’, Damonin kasvoille levisi taas se sama saalistushymy. Hän jatkoi: ’’Lähtisitkö kanssani tanssimaan?’’
’’Tottakai!’’ Andy huudahti miettimättä.

        Nyt oli jouluaatto. Elena oli Stefanin kanssa, Jenna Alaricin, Bonnie Jeremyn, Caroline Mattin ja Damon yksin. Tai olihan hänellä ollut Andy, mutta se nainen oli vain huvinpitoa ja ravintoa varten. Nyt kaikki istuivat Gilbertien talossa joulusta nauttimassa.
Lahjat sekä koristeet, mut vain sä mun joulun teet.
Ei kiirehdittäis ollenkaan ja oltaisiin rauhassa vaan.
Kun lämmin lumi peittää maan, mentäis sitä katsomaan.
Tän joulun kanssas viettää saan se jatkua vois ainiaan.
Niin kauan kuin oot täällä tuun ihmeisiin uskomaan.
Kaupunki hiljenee, taas joulu täällä on.
Sä tuot sen mukanasi, tyyneys sanaton.
Seisot edessäin oon oottanut sua niin.
Luot hengen näihin huoneisiin.

Elena katsoi onnellisena Stefaniin ja hymyili. Elena ei silti saanut pois päästään pienen matkan päässä istuvaa Damonia. Hän ei myöskään tuntenut sitä lämpöä kuin ennen, kun hän oli Stefanin vahvoilla käsivarsilla. Hän aisti kuinka Damon tuijotti häntä koko ajan ja hänen teki mieli vain kaapata Elena mukaansa. Elena vilkuili vähä väliä Damonin suuntaan, mutta vaikka näin tapahtui, Damon ei erottanut mustasukkaista katsettaan pariskunnasta.
     Damon katsoi kateellisena noita kahta rakastavaista ja mustasukkaisuus paistoi hänen kasvoiltaan. Pian hänen kiinnostuksen kohteensa kuitenkin muuttui, kun kuului koputus ja Elena meni avaamaan.
’’Katherine?’’ Elena melkein säikähti ja silloin Stefankin saapui ovelle.
’’Saanen tulla sisään?’’ Katherine kysyi hymyillen maireasti ja jo käveli sisälle taloon.
Nyt Damon ja muutkin saapuivat katsomaan kuka mahtoi ovella olla. Katherine käveli Damonin luo ja alkoi flirttailla: ’’Olet siis yksin. Ehkä voisit kaivata minun seuraani?’’
Damon työnsi Katherinen pois kimpustaan ja Katherine selvästi loukkaantui tästä. Damon oli joka päivä ajatellut Elenaa ja ei voinut välittää Katherinesta vähempää. ’’Mikä oli asiasi?’’ Damon kysyi tuima ilme kasvoillaan.
’’Haluatte varmaan tietää mikä Klausin suunnitelma on?’’ Katherine aloitti ja unohti Damonin, joka loukkasi häntä niin kovin. ’’Klaus tarvitsee Elenan verta tehdäkseen lisää hybridejä’’, Katherine vastasi ihmisten katseisiin. ’’Ja uskon hänen olevan jo tulossa tänne’’, Katherine jatkoi ja hymyili entistä ilkeämmin
’’Mitä!’’ Damon huudahti Katherinen vierestä. Kaikki muutkin tuijottivat yhtä kauhuissaan Katherinea.
’’Niin. Hän tarvitsee Elenan. Ja hän on vihainen’’, Katherine sanoi selvästi nauttien tilanteesta.
’’Hybridi?’’ Stefan sanoi kysyvästi väliin.
’’Ihmissusi, josta tehdään vampyyri’’, Katherine selitti.
Ennen kuin kaikki olivat ehtineet selvitä järkytyksestä, joka tuli Katherinen tiedoista, kuului ikkunan räsähdys ja kaikki juoksivat olohuoneeseen.
   Olohuoneessa heitä oli vastassa lasin sirpaleet ja yllätys. Kaikki tiesivät joulun olevan pilalla jo, koska Klaus oli kaupungissa, mutta he luulivat joulun olevan pelastettu, kun Klaus tikaroitiin. He olivat kuitenkin väärässä ja seuraavat tapahtumat todistivat sen paremmin kuin hyvin.
’’Klaus!’’ Elena kiljaisi pelosta päästessään olohuoneeseen.
Damon ja Stefan astuivat heti Elenan eteen suojaksi, mutta turhaan…

Voiko olla niin, voiko kaikki vaan hiljaa kadota.
Voiko olla niin, voiko kosketus aikaan uupua.
Kuinka saa toisen tuntemaan kaiken alusta?
Katsomaan ilman lopun tuntua.
Voiko niin antaa kaiken, jos ei toista voi koskettaa.
En mene pois, en mene pois…
Vaikka se ois mun viimeinen tilaisuus saada mieleen rauha uus.
Kuunnella, miten kauniisti se puhuu, hiljaisuus.
Mut kuinka voi kaiken unohtaa ja alkaa alusta.
Uskoa ilman lopun tuntua.
Kuinka voi antaa kaiken, jos ei toista voi koskettaa…
 


Hyvää joulua!

Kuvaton postaus nyt, valitettavasti. Muutama linkki jouluisiin biiseihin.

Hyvää joulua!

Merry christmas!

Super Junior - Santa u are the one 
MBLAQ - White Forever 

SHINee - Last christmas

Antti Tuisku - Lämmin lumi peittää maan

Antti Tuisku - Joulun tähti

Kiitos myös kaikille joulukalenteri vaihdon kanssani tehdeille!

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Nukkekoti joulukunnossa

Vihdoin pikaisesti teille päivittelen niitä lupailemiani kuvia jouluisesta nukkekodistani. Aika samat on kuin edellisinä vuosina, mutta tämähän on eka vuosi tässä blogissa, joten ette vielä välttämättä tiedä.

/Here is pictures from my dollhouse. I put some christmas decorations in it. Things are from advent calendars, bought from fairs or I have done.

Kierros alkaa:

























Kahvilan ja nukkekodin ovissa ovat nämä aikaisempien joulukalentereiden luukuista saadut kranssit.

























Eteisen kahdesta naulakosta kuvat. Ensimmäinen on ulkoapäin ikkunasta otettu, eikä siitä kyllä paljoa mitään näe.
























Eteisen seinällä on myös tälläinen itse tekemäni taulu ja siinä joulukalenterista saatuja kirjekuoria.
























Kaapin päällä itse virkkaamani pipo ja sormikkaat sekä ostettu "lasi" kranssi.
























Eteisessä on itse tekemäni kuusi ja kirpparilta ostettuja lahjapaketteja. Hyllyllä on Susannalta joskus ostettu kynttilä.























Kahvilassa pöydälle on katettu kaksi piparia lautasella (ostettu markkinoilta), kynttilä (joulukalenterista) sekä teekannu (itse tekemäni) pannunalusella (Tiinalta).
























Kahvilassa on myös possukoriste sekä itse tekemäni kukka tuomassa joulutunnelmaa.
























Rappusissa on joulukalenterista saatu matto.
























Olohuoneen pöydälle on aseteltu jouluinen pöytäliina, konvehteja, joulukuusikoriste sekä adventtikynttilät.  Senkin päällä näkyy myös tonttukoriste (joulukalenterista).
























Joulukalenterista Ultsulta saadulla keinutuolilla on tämän vuotisesta joulukalenterista saadut villasukat sekä nalle. Pieni joulukuusi pilkahtaa myös takaa ja siinä olevat koristeet on saatu joulukalentereista.
























Olohuoneessa, ikkunoiden välissä on myös tämä pöytä ja sille on laitettu pitsiliina, kynttilä, karkkeja sekä kukka (lajin nimi kateissa), joka on kasattu valmiista kukkakitistä.
























Olohuoneen ikkunasta löytyy tälläinen joulupukkikoriste. 
























Makuuhuoneesta nyt tämä kuva jossa tämän vuoden joulukalenterista saadun sängynpeitteen laitoin sängylle. Sopii muuten huoneeseen täydellisesti!
























Keittiön apupöydällä on leipää, joka saatu tämän vuoden joulukalenterista sekä tarjotin jolla muutama tähtitorttu, pipari sekä pulla. Lattialla näkyy punainen virkattu matto, joka muistaakseni on Tiinalta.
























Hellalla on jouluruokia (takimmainen minun, etummainen Mirjalta) ja kaksi piparitaloa (omia tekeleitäni).






























Ikkunoissa on punaiset verhot, ikkunalla kynttelikkö, seinällä jouluinen taulu.
























Ikkunassa oleva kynttelikkö ulkoapäin kuvattuna. Huono kuva valitettavasti...
























Pöydälle on katettu punaiset lautaset (Tiinalta ostetut), maitoa (tämän vuoden joulukalenterista), markkinoilta ostettu kahvi-/teekannu (Mirjalta) ja kynttelikkö (joulukalenterista).
























Ullakon pöydältä löytyy lautanen, jolla pipareita sekä joulutorttuja (joulukalenterista), omenapiirakka (joulukalenteri) sekä kaksi koriste-esinettä (Tiinalta).

Joulukalenterin luukkujen kuvia päivittelen varmaan sitten 25. päivä. Sille päivälle löytyy vielä minulta luukku. Jee! Eilen lähti myös Lundby matkaan, joten siitä pitäisi päivitellä kuvia ja tekstiä.